Bekijk de Reviews op Zoover
FlipKey

Ons advies

Op Curaçao is veel te zien en te beleven. Er zijn een aantal zaken waarvan wij denken dat u ze gezien of beleefd moet hebben.

Landhuizen

Curaçao telt een aantal zeer fraaie landhuizen in koloniale stijl. Met name de laatste jaren is er veel aandacht en geld gestoken in de restauratie. Veel landhuizen zijn gered van verval en weer in oude glorie hersteld. Oorspronkelijk vormden de landhuizen het hart van de omringende plantages waar vooral kleinvee werd gefokt. In sommige gevallen werd er zout gewonnen maar ook was er een enkele plantage waar de Divi Divi boom werd gekweekt. De bladeren werden gebruikt als grondstof voor de leerlooierijen.

Shete Boka Park

Een Boka is in feite een inham. Shete Boka staat voor zeven inhammen. Jaren geleden gaf de milieugroepering Amigu di Tera in dit gebied excursies langs zeven inhammen. Vandaar dat de naam is overgenomen, hoewel er in werkelijkheid meer dan 7 inhammen zijn in het nationale park.

Het park begint bij het prachtige Boka Tabla waar grote, onvoorspelbare golven neerslaan tegen een ondergrondse grot. Een indrukwekkende belevenis. Vervolgens geeft een wandeling bovenop het kalksteenterras een geweldig uitzicht over de Curaçaose noordkust.

Musea

 • Curaçaose Museum

Van Leeuwenhoekstraat, Otrobanda. Dit behoorlijk grote museum is gevestigd in een historisch gebouw uit 1853. Het heeft een vaste collectie van zowel locale als buitenlandse kunst. Naast de vaste collectie worden regelmatig speciale tentoonstellingen gehouden.

 • Joods Cultureel Historisch Musem

Hanchi di Snoa 29. Punda. Het museum maakt deel uit van Mikve Israel Emmanuel Synagoge, die dateert uit 1732. De Synagoge, die gerekend wordt tot een van de mooiste gebouwen van Curaçao, is op zich al een bezoek waard. Het museum heeft niet alleen een indrukwekkende collectie religieuze kunst maar ook wereldse kunst en antiek.

 • Kura Hulanda Museum

Klipstraat 9, Otrobanda. In dit museum kun je zien, horen en ervaren hoe Afrikaanse slaven en andere inwoners van Curaçao door de eeuwen heen leefden en zich ontwikkelden. Het heeft de mooiste collectie Afrikaanse kunst van heel het Caribische gebied.

 • Fort Kerk Museum

Fort Amsterdam, Punda. Het museum is gevestigd achter de Fort Kerk uit 1769 in Fort Amsterdam dat dateert uit 1635. Het heeft een beperkte collectie religieuze kunst en daarnaast een indrukwekkende verzameling oude kaarten van Curaçao.

Over Curaçao

Op Curaçao is veel te zien en te beleven. bekijk hier de zaken die u niet mag missen.

Tips

Hier vindt u informatie over vluchten, autoverhuur en duiken op Curaçao.

Laat ons alles voor u regelen

Wij helpen u graag uw perfecte vakantie te plannen!

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Curavilla, van onze aanbiedingen of van het nieuws op Curaçao schrijf dan in voor onze nieuwsbrief.

Bel mij terug

Wilt u meer weten? Vul dan het formulier in en wij bellen u z.s.m. terug.

 • Newsletter

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Language
   Nederlands Deutsch English

 • close